ondersteuning naast reguliere zorg

SM/CM consult

Heeft jouw hondje Syringomyelie (SM) en/of Chiari-Malformatie (CM) en wil je hem of haar ondersteunen met natuurlijke middelen, maar weet je niet zo goed hoe of waarmee? Dan is het SM/CM consult misschien iets voor jou! 

Syringomyelie en Chiari-Malformatie

Syringomyelie (SM) en Chiari-Malformatie (CM) zijn aandoeningen die we helaas steeds vaker tegenkomen bij rassen zoals de Dwergkees (“Pomeriaan”), Chihuahua,  Cavalier King Charles spaniël, Griffon Belge, Dwergteckel/dachshund, Yorkshire terriër etc. 
Zeker bij bijvoorbeeld de Chihuahua en Papillon zou er eigenlijk veel meer getest moeten worden om te kunnen zeggen hoé vaak het nou daadwerkelijk voorkomt. Bij de Dwergkees en Cavalier King Charles Spaniël weten we dit ondertussen en is het duidelijk dat het een groot probleem is binnen deze rassen. 

Voor meer uitleg over deze nare aandoeningen verwijs ik je graag door naar mijn blog (klik hier). Ook kan je de website van Veterinair Neuroloog Paul Mandigers bekijken. Hij is gespecialiseerd in onder andere Syringomyelie, Chiari-Malformatie, epilepsie en bewegingsstoornissen. Klik hier voor zijn website.

Diagnose

De énige manier om de diagnose voor SM/CM te kunnen stellen, is door middel van een MRI scan. Dit moet helaas wel onder narcose. Wanneer je je hondje wilt laten scannen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een kliniek die werkt met gasnarcose én die de scans kan doorsturen naar Paul Mandigers, zodat je zeker weet dat er wel een correcte diagnose en gradatie wordt vastgesteld. (Dit is namelijk niet zo vanzelfsprekend als je zou denken.) Vragen over het scannen? Neem gerust contact op.

Reviews van mijn klanten

Jessica heeft ons geholpen met voedingsadvies voor onze Shih-Tzu puppy Teddy. Bij de fokker had hij een slechte start gehad qua voeding en samen met Jessica hebben wij hier aan gewerkt. Jessica stuurt je ontzettend veel nuttige informatie en is zeer betrokken bij je hond. Regelmatig komt er een mailtje om te vragen naar een update. Ben je op zoek naar een goede en betrokken voedingsdeskundige dan kan ik Jessica van harte aanbevelen.
Marsha | Baasje van Teddy
“Ik zou de begeleiding van 'Bewust met je hond' een ieder willen adviseren. Jessica is ontzettend kundig, zeer betrokken, ze weet waar ze het over heeft en maakt de juiste keuzes in het belang van het dier. Jessica staat altijd met veel liefde voor mij en de dieren paraat!”
Denise | Baasje van Bailey
“Jessica is in een woord geweldig!! Ze heeft onze Poki van zijn roos en doffe vacht afgeholpen, waardoor hij nu een heerlijk zacht en schoon pelsje heeft met een glans erop waar je U tegen zegt! Verder heeft ze ook een perfect voedingsadvies op maat voor onze roedel gemaakt en hebben we kennis mogen maken met zowel Bach bloesem therapie (onder andere ook voor Poki) en aromatherapie, waar we ook heel enthousiast over zijn. Ook een plan van aanpak wat betreft preventie tegen ziektes en parasieten is onder de loep genomen. Kortom een complete begeleiding om onze hondjes op natuurlijke wijze zo gezond mogelijk te houden. Niet alleen werkt ze met de beste producten, vooral haar zorg en betrokkenheid is hartverwarmend en fantastisch mooi. Ook wat de nazorg betreft!!! Niet te vergeten haar kennis, welke ze ook prima weet over te brengen, middels duidelijke en uitgebreide uitleg. De service is zeer uitgebreid en ze neemt altijd uitgebreid de tijd om al onze vragen te beantwoorden. Ik kan altijd bij haar terecht als ik met vragen zit over voeding en gezondheid en ik kan bij deze zeggen dat ze voor onze hondjes mijn vaste consulente geworden is! Bij deze raad ik Bewust met je Hond dus van harte aan!!! Jessica je bent de beste!! ❤️”
Stephanie | Baasje van Poki
“Ik heb voor mijn hond Tommie een bach bloesem consult aangevraagd bij bewust met je hond. Na het invullen van een formulier met wat vragen om al een beeld te krijgen hebben we een telefonische afspraak ingepland. Dit gesprek heb ik als enorm prettig ervaren. Er was veel begrip tijdens het gesprek en ze heeft ontzettend veel kennis waar ze je goed mee kan helpen. Na het ontvangen van de mix hebben we nog contact gehouden, waar ik iedere keer weer een fijn antwoord terug kreeg en waar ze telkens weer meedenkt. De bach is goed aangeslagen bij lieve Tommie, ik merkte dat hij wat rustiger werd en de scherpe randjes eraf gingen. Zoals vooraf besproken dachten we al dat 1 mis niet voldoende zou zijn, Tommie komt van heel ver. Ik kreeg weer een aangepaste mis op maat, die ook weer goed aansloeg. Ik ben zeer tevreden over de bach bloesem die ze op maat heeft gemaakt, en zeer tevreden over de begeleiding. Ik kan bewust met je hond iedereen aanraden.”
Melanie | Baasje van Tommie
“Jessica heeft mij een tijdje geleden geholpen met advies voor mijn hondje. Als ik vragen had dan stond ze meteen klaar, haar adviezen waren weloverwogen en professioneel! Ik heb Jessica ervaren als een zeer oprecht en begaan persoon en met veel kennis!”
Linda | Baasje van Japie
“Wat zijn wij blij dat Jessica voor Sjors bach bloesem druppeltjes heeft samengesteld. Wij hadden niet verwacht dat het effect zo groot zou zijn, Sjors is veel meer relaxed, en knuffelig en heeft haar dolle 5 minuten weer terug. Bedankt Jessica, dit heeft ons goed gedaan. Liefs Annie en Sjors”
Annie | Baasje van Sjors

SM/CM en reguliere medicatie

Persoonlijk probeer ik zo min als mogelijk gebruik te maken van reguliere medicatie omdat dit een zware belasting voor het lichaam kan zijn en voor hele vervelende bijwerkingen kan zorgen op zowel korte als lange termijn. Maar…. Soms kan je niet anders! 

Zo ook met de aandoeningen zoals Syringomyelie en Chiari-Malformatie. Deze nare ziektes zorgen bij veruit de meeste hondjes voor veel pijn en ongemak en over het algemeen ontkom je gewoon niet aan het gebruik van reguliere medicatie. Kwaliteit van leven is ten slotte het allerbelangrijkste! 

Natuurlijke ondersteuning

Naast het gebruik van passende reguliere medicatie, kan je de hond vaak ook ondersteunen met natuurlijke middelen. Zo zijn er bijvoorbeeld hele goede natuurlijke pijnstillers verkrijgbaar die samenwerken met bepaalde medicaties en zelfs de werking kunnen versterken. Ook is het verlagen van de toxische belasting extra belangrijk bij deze hondjes, net als goede voeding. Je wil namelijk zorgen voor een goede basis met zo min als mogelijk belasting! Lichaam en geest hebben het al zwaar genoeg.

Symptomen van Syringomyelie en Chiari-Malformatie

Advies op maat | SM/CM consult

Wil je advies op maat als het gaat om natuurlijke ondersteuning bij SM/CM? Vraag dan een consult aan! Wil je liever een (kort) traject met meer begeleiding in plaats van een los consult? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Heb je het vermoeden dat je hondje last heeft van SM/CM, maar is scannen écht geen optie? Neem gerust contact op voor overleg.

SM/CM consult

€ 75

Bewust met je hond chihuahua

Heb je vragen over het SM/CM consult? Stuur me gerust een berichtje!