Over de praktijk

Informatie en werkwijze

Op deze pagina kan je meer lezen over waarom ik het liefste werk met begeleiding op maat én wat ik van jou als baasje verwacht.

Los consult vs begeleiding

Waarom begeleiding op maat?

Er zijn verschillende redenen waarom mijn voorkeur uitgaat naar begeleiding op maat in plaats van een los consult, in ieder geval als er sprake is van een gezondheidsprobleem.  
De belangrijkste reden is het feit dat er bij de meeste problemen meer aan de hand is dan ”de hond is alleen misselijk” of ”heeft gewoon buikpijn” of ”had plotseling blaasproblemen”.

Vaak zit er al langere tijd ergens een probleem of disbalans en kan het maanden of zelfs jaren duren voordat er (duidelijke) klachten zichtbaar worden. Je kan je misschien voorstellen dat als er al maanden of jaren een disbalans aanwezig is, je dit niet in een paar dagen of weken kan oplossen. Het kost vaak wat tijd voordat er (zichtbare) veranderingen zijn na het starten van een behandelplan. Ook kan het zo zijn dat er na de start van een behandeling blijkt dat er (nog) iets anders nodig is om de hond te ondersteunen. Hierdoor komen we meteen bij de volgende reden: De kosten.

Het hangt natuurlijk af van de therapeut, maar het is over het algemeen gebruikelijk dat je betaald voor een los consult, waardoor je bij ieder contactmoment of opvolgconsult extra moet betalen. Als er sprake is van een onschuldige klacht of een preventie consult dan kan dit prima, maar als de hond last heeft van minder  onschuldige problemen dan kom je als eigenaar al snel voor hogere kosten te staan dan je had gedacht. Dit zorgt ervoor dat hondeneigenaren vaak tussendoor geen contact opnemen en vragen stellen, uit angst dat er extra kosten aan vasthangen. Met als gevolg dat er soms te laat een behandeling wordt bijgesteld of dat er advies wordt gevraagd aan mensen die niet over voldoende kennis beschikken om (verantwoord) te kunnen adviseren. 

Begeleiding op maat

In het kort

Begeleiding van Bewust met je hond bestaat uit:

  • Gedurende een bepaalde periode onder begeleiding werken aan de gezondheid van je hond
  • Intake (vragenformulier en telefonische intake) 
  • Advies en behandelplan op maat
  • Telefonische afspraken 
  • Begeleiding via email
  • Verschillende therapievormen (waar nodig)
  • Gericht op het verbeteren en/of ondersteunen van de gezondheid van de hond
  • Daarnaast ook gericht op het ondersteunen van de eigenaar. Je staat er niet alleen voor!
  • Liever alleen contact via de mail i.p.v. telefonische afspraken door bijvoorbeeld sociale angst? Geen probleem, ook dat is mogelijk!

Wat verwacht ik van jou als hondeneigenaar?

Je hebt als het goed is al een beetje kunnen lezen over wat je van mij kan verwachten, maar voordat we aan de slag gaan wil ik ook aangeven wat ik van jou verwacht. Jij bent ten slotte diegene die verantwoordelijk is voor de hond, hem eten geeft, zorgt voor een veilig thuis en passende (medische) zorg én voor het uitvoeren van de adviezen/het behandelplan.

Geduld
Het kost soms echt wat tijd voordat er (zichtbare) verbeteringen zijn. Ik snap als geen ander hoe moeilijk het kan zijn als je ziet dat je hond niet goed in z’n vel zit, maar vergeet niet dat het lichaam ook tijd nodig heeft om alles te verwerken!

Therapietrouw en bereidheid
Hiermee bedoel ik dat jij als baasje bereid bent om samen te werken, het behandelplan uit te voeren én niet zomaar zonder overleg iets aanpast. En dat als er iets is, je even een mailtje stuurt voor overleg. 

Eerlijkheid
Misschien wel het belangrijkste punt van allemaal. Ik kan jullie alleen helpen als je open en eerlijk bent en dit bedoel ik in de breedste zin van het woord.
Ik doe dit werk omdat ik dolgraag honden en hun baasjes wil helpen en om mijn werk goed te kunnen doen, heb ik heel veel informatie én eerlijke communicatie nodig. Geef het dus aan als je ergens mee zit of als je ergens je vraagtekens bij hebt, dan leg ik je graag de achterliggende gedachten uit.
Maar ook: Wees eerlijk als de hond misschien te weinig lichaamsbeweging krijgt, of als er een situatie is voorgevallen wat voorkomen had kunnen worden, als het niet is gelukt om het behandelplan te volgen en ga zo maar door. Ik (ver)oordeel niet. 

Wat andere baasjes zeggen

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur me gerust een berichtje.