Online aanbod; Moet je de hond dan niet zien?

Laat ik beginnen met de boodschap dat dit geen blog is om jou ervan te overtuigen dat je moet kiezen voor een online consult of traject. Iedereen heeft zijn eigen ideeën en voorkeuren. En dat mag!
Ik wil alleen een klein beetje uitleg geven. Niets meer, niets minder.

Op het moment dat men hoort dat ik uitsluitend online werk, is de meest gestelde vraag denk ik wel “Moet je de hond niet zien om te kunnen helpen?”.
Zeker als het gaat om bv. huidproblemen, want hoe kan ik deze beoordelen als ik de hond niet in real life zie?

Informatie verzamelen

Ten eerste is het goed om te beseffen dat mijn werk als orthomoleculair voedingsdeskundige (en natuurgeneeskundig hondentherapeut) in de eerste instantie bestaat uit het verzamelen van heel veel informatie. Om aan alle benodigde informatie te komen maak ik gebruik van een hele uitgebreide vragenlijst, een telefonische intake, het medisch dossier, vraag ik om foto’s/filmpjes en vraag ik indien nodig om aanvullende onderzoeken. (Bij huidproblemen zijn foto’s én een goede omschrijving natuurlijk extra belangrijk!)
Vervolgens leg ik alles naast elkaar, probeer ik verbindingen te leggen en uiteindelijk de onderliggende oorzaak te achterhalen. (Dit zijn aardig wat uren met mijn neus in de dossiers/boeken kan ik je vertellen)

Ik ben geen dierenarts!

Ten tweede is het belangrijk, en ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken, om te onthouden dat ik géén dierenarts ben! Ik kan en mag geen diagnoses stellen. De dierenarts is de enige die dit mag doen!
Wel komt het voor dat ik bij het zien van foto’s/filmpjes i.c.m. de klachten en omschrijving van de eigenaar, een vermoeden heb van wat er eventueel aan de hand kan zijn. Ik kan dan vragen om aanvullende onderzoeken om iets te bevestigen of juist uit te sluiten.

Samenwerken

Is het noodzakelijk om de hond in real life te zien? Nee, als het gaat om voedingsadvies dan (in mijn ogen) in de meeste gevallen niet. Maar… Ik ben afhankelijk van de informatie die jij mij geeft, dus de inzet van jou als eigenaar is hierin wel essentieel!
Wanneer je mijn hulp inschakelt, vraag ik je om open en eerlijk te zijn, om de tijd te nemen voor het invullen van vragenlijsten en voor het maken van goede foto’s en filmpjes.
(Ja, ik kan ook vragen om foto’s van de 💩😉)
Daarbij vraag ik je om mij gedurende het traject op de hoogte te houden en het te laten weten als er iets is. Want ook al is het op afstand, we werken samen aan de gezondheid van je hond!

Tot slot

Of je nou opzoek bent naar een voedingsdeskundige, craniosacraal therapeut, osteopaat, gedragsdeskundige of natuurgeneeskundig therapeut…
Kies voor een professional waarvan de visie en werkwijze bij jou en je hond past.

Ben je nieuwsgierig of ik jou en je hond verder kan helpen? Kijk gerust even bij mijn aanbod (klik hier) en/of neem contact op via het contactformulier (klik hier), of mail naar info@bewustmetjehond.nl

Liefs,
Jessica

Bewust met je hond
Online praktijk voor voeding en natuurgeneeskunde
Gespecialiseerd in de kleinere rassen zoals de Chihuahua, Dwergkees en Papillon

Blogs

Mijn blogs gaan over voeding, gezondheid, natuurgeneeskunde en persoonlijke ervaringen.

meer blogs