Informatie

Advies & begeleiding

Wil jij aan de slag met de gezondheidsproblemen van je hond, zodat hij of zij weer gezond(er) door het leven kan? Of wil je advies als het gaat om preventie en je zo de kans op problemen kan verkleinen? Lees dan snel verder!

Gezondheidsproblemen

''Ik zie door de bomen het bos niet meer''

Al weken, maanden of zelfs jaren ben je bezig met de gezondheid van je hond. Hij of zij heeft wéér spijsverteringsproblemen, een parasieteninfectie, een oorontsteking, hotspot, blaasontsteking of last van buikpijn. Of de hond heeft ondanks verschillende behandelingen bij de dierenarts nog steeds last van bv. jeuk, overgewicht, ondergewicht, slechte eetlust of diarree. Ondertussen ben je heel veel euro’s lichter en je lijkt maar niet verder te komen. Sterker nog, er lijken alleen nog maar meer problemen bij te komen! Ook de dure, speciale voedingen helpen niet (voldoende). Misschien heb je uit wanhoop zelfs adviezen gevraagd op social media, in de hoop dat je eindelijk een oplossing tegen zou komen. Maar helaas, alle (vaak tegenstrijdige) adviezen en tips hebben alleen maar voor meer verwarring gezorgd, of hebben zelfs ervoor gezorgd dat de klachten zijn toegenomen. Met als gevolg dat je niet meer weet waar je goed aan doet of hoe jij je hond kan helpen. Je ziet door de bomen het bos niet meer… 

Maar wat nou...

Als ik je vertel dat dit anders kan?

Dat je je niet meer continue zorgen hoeft te maken? Dat je er niet meer alleen voor staat? 

Wat nou als de focus niet alleen op de klachten ligt, maar er óók wordt gekeken naar het onderliggende probleem zodat je eindelijk de vicieuze cirkel kan doorbreken? 

Hoe zou het zijn als je hond eindelijk weer beter in zijn of haar vel komt te zitten en gezonder door het leven kan? 

Samen Aan de slag

Met de gezondheid van jouw hond

Vaak is er een onderliggend probleem waardoor klachten maar niet weggaan of toch terug blijven komen. Daarom gaan we naast de klachten ook werken aan de oorzaak van de problemen. Aangezien lichaam en geest met elkaar zijn verbonden, is het belangrijk om naar de hond in z’n geheel te kijken. Daarom gaan we naast de lichamelijke gezondheid, ook kijken of er een mentale en/of spirituele disbalans aanwezig is. Oftewel, ik kijk vanuit een holistische visie naar de hond.

Voor sommige honden is er slechts een (kleine) aanpassing nodig als het gaat om bijvoorbeeld voeding en chemische belasting, terwijl andere honden veel meer aanpassingen en ondersteuning nodig hebben. Geen hond, klacht of situatie is hetzelfde en daarom bied ik alleen maatwerk aan! 

Het advies en/of behandelplan op maat

Na de intake, bestaande uit o.a. een vragenformulier en telefonisch intakegesprek, ga ik aan de slag met een uitgebreid advies op maat. Wat er precies nodig is hangt natuurlijk af van de problematiek en van het individu, maar het advies gaat over onder andere: 
– Voeding
– Snacks
– Voedingssupplementen
– Chemische belasting
– Vaccinatiebeleid
– Ontwormingsbeleid
– Bestrijding en preventie van ectoparasieten (vlooien, teken etc.)
– Gebruik van natuurlijke middelen
– Behandelplan op maat 

Het is, afhankelijk van welk consult- of begeleidingspakket je kiest, ook mogelijk om gebruik te maken van een biotensor meting. M.b.v. een haar- en speekselmonster kan ik op afstand o.a. een (beginnende) disbalans of blokkade opsporen en bijvoorbeeld supplementen en middelen uitmeten. 

Gezondheidsproblemen

Voor wie is een advies op maat geschikt?

Een advies en/of behandelplan op maat is bedoeld voor honden met gezondheidsproblemen, waarvan het baasje niets liever wilt dan de hond te helpen om weer beter in zijn of haar vel te zitten. Je kan natuurlijk ook bij mij terecht als je hond geen problemen heeft, maar je wel wilt weten wat je kan doen om de kans op problemen te verkleinen.

Maar met welke klachten of problemen kan je bij mij terecht? 
Denk aan bijvoorbeeld…

Kortom, wil jij graag onder begeleiding van een professional je hond helpen om weer beter in zijn of haar vel te zitten? Dan help ik jullie heel erg graag! 

Specialisatie: Kleinere rassen en kruisingen

Zoals je misschien hier al hebt gelezen, heb ik zelf kleine honden en ligt hier ook mijn liefde en passie. Hierdoor zijn de kleinere honden, vaak onder de 10kg, onderdeel geworden van mijn specialisatie. In mijn online praktijk werk ik vaak met rassen en kruisingen zoals de Chihuahua, Papillon (Vlinderhondje), Yorkshire terriër, Maltezer, Dwergkees (“Pomeriaan”), “Boomers” etc.

Problemen zoals allergieën, intoleranties, langdurige/hardnekkige giardia infecties, Leaky Gut en IBD (Inflammatory Bowel Disease) kom ik tijdens mijn werk als voedingsdeskundige heel veel tegen, maar door mijn specialisatie kom ik ook meer in aanraking met bepaalde aandoeningen en klachten zoals…

Je kan in principe met elke hond bij mij terecht, groot en klein, jong en oud, maar… mijn focus en specialisatie ligt dus bij de kleinere (gezelschaps)honden.

Wat zeggen andere baasjes?

Scroll door de reviews om er meer te lezen, of gebruik de navigatie (rondjes) hieronder.

Het aanbod van Bewust met je hond

Consult pakketten

Heeft jouw hond ''mildere'' klachten? Of wil je weten of er ergens verbetering mogelijk is om zo de kans op problemen verkleinen? Dan is een Voedingsadvies Start of Plus pakket iets voor jou!

Begeleiding op maat

Indien jouw hond hevige of chronische problemen heeft, óf je behoefte hebt aan meer begeleiding, dan kan je ook kiezen voor een begeleidingspakket op maat.

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je weten hoe ik jou en je hond kan helpen? Overweeg je een consult aan te vragen of twijfel je of je moet kiezen voor begeleiding op maat? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voedingsadvies Basis pakket

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voedingsadvies Plus pakket

informatie

Begeleiding op maat

Als jouw hond last heeft hevige of chronische gezondheidsproblemen zoals een allergie of langdurige spijsverteringsproblemen, dan is er helaas meer nodig dan een Start of Plus pakket. Aangezien in veel gevallen de problemen al langere tijd aanwezig zijn, is er vaak een uitgebreid behandelplan op maat nodig. Daarbij is het zoals ik al eerder benoemde, belangrijk om ook naar de oorzaak te kijken i.p.v. alleen naar de klachten. Kortom, er is tijd voor nodig om de hond goed te kunnen helpen! 

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om begeleiding op maat bij Bewust met je hond. Hoelang een eventueel behandelplan duurt en hoelang er begeleiding nodig is, hangt af van verschillende factoren en daarom heb ik besloten om een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan te bieden. Op deze manier kan ik een betere inschatting maken van de problematiek en welke pakket of traject het beste bij jullie past.  

Ben je benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen en wat je kan verwachten van de begeleiding? Klik hier voor meer informatie over dit gesprek óf neem contact op via onderstaande knop!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur gerust een berichtje.